Başarının formülündeki en önemli içerik insanlarla nasıl baş edileceğini bilmektir.
Arama motorları açısından gerekli SEO düzenlemeleri profesyonel bir şekilde yapılmış olmalıdır.
 
 
Duyurular
    BT Deparmanlarınızın Yaz Bitmeden Yapması Gerekenler
    Tatil döneminde iş yoğunluğunun azalmasıyla birlikte, BT departmanınıza yıl içinde nefes aldıracak bazı önlemler alabilirsiniz. Aynı zamanda bu dönemi yeni projeleri hayata geçirmek için bir fırsata çevirmek de mümkün.
    Hp Türkiye A3 MFP´leri Tanıttı
    Baskı alanında dünya lideri HP Inc., geleneksel A3 fotokopi makinesi kategorisinin tüm ezberlerini bozmayı hedefleyen, güçlü ve genişleyen A3 çok işlevli yazıcı (MFP) serisini yaptığı basın toplantısında tanıttı.
    Bankanızla İrtibata Geçmeyi Unutmayın
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu?nun (BDDK) aldığı karar ile 17 Ağustos 2017 tarihinden sonra tüm kredi kartları ve banka kartları internetten alışverişe otomatik olarak kapatılacak.
    En Büyük Bağış Bill Gates´den
    Bill Gates 4.6 milyar dolar değerinde yüzde 5´lik Microsoft hissesini bağışladı. Gates son 17 yılda yapılan en büyük bağışı gerçekleştirmiş oldu.
    Bulut Bilişimi Tercih Etmeniz İçin 5 Neden
    Bulut bilişim, KOBİ´ler için verimlilik ve üretkenlik artışı sağlamanın yanında önemli bir ilk yatırım maliyetinden de kurtulma fırsatı anlamı taşıyor
 
WEBZANE SOSYAL MEDYA
    Facebook Webzane Twitter Webzane
 
Domain Nedir ?

Domain (alan adı) sizin, yada sahip olduğunuz şirketin İnternetteki kimliğidir. İnternette yer almak için baş vurduğunuzda size bir İnternet protokol numarası verilir. Buna IP Adres (İnternet Protokol adres) denilmektedir. İnternetteki her bilgisayarın bir IP adresi vardır. Diğer bir bilgisayarla bağlantı kurabilmek için karşı bilgisayarın IP adresinin tanınmış olması gerekir.Kısaca özetlemek gerekirse domain IP adreslerinin harfler şeklinde kodlanmasıdır.Alan adınızın uygun, kolay ve hatırlanabilir olması önemlidir. Sahibi bulunduğunuz firmanız, tanınmış olan soyadınız, markanız için halen alan adı almadıysanız bunu en kısa zamanda gerçekleştirmenizi öneririz. Günümüzde birçok firma bunu zamanında yapmadığı için ya çok yüksek meblağlar ödeyerek isimlerini almak, ya da çok farklı ve uygun olmayan isimler altında firmalarını İnternete açmaktadır.

Domainler genel olarak iki ana gruba ayrılırlar:

1. Uluslararası domainler:
Bu tip domainler ABD’den ICAAN konsorsiyumuna kayıtlı firmalardan alınır. Bu domainler de ilk başvuran alır kuralı geçerlidir. Bu ne demektir? Bu şu demektir. Size veya firmanıza uygun bir domaini sizden önce herhangi birisi başvurmamışsa üzerinize kayıt edebilirsiniz. Şayet alınmışsa; ya alan kişi ile irtibat kurup yüksek meblağlar ödeme durumunda kalırsınız yada farklı bir isimde yeni bir domain alırsınız. Bu domainlerin diğer bir özelliği de kayıt sırasında herhangi bir belge istenmemesidir. Bundan dolayı günlük hayatta kullandığımız kelimelerden, şehir ve bölge adlarına, sektörel terimlerden, ünlülerin adlarına kadar her şey domain olarak kaydedilmektedir. Neden kaydediliyor diye aklınıza bir soru geldiyse cevabı şu; bütün bu domainler ilerde lazım olur düşüncesi yüzünden kaydedilmektedir. Yani ilerde çok para eder düşüncesi ile. Uluslar arası domainler uzantılarına göre de sınıflandırılır; en çok bilinen uzantılar .com,.net, ve .org’dur.
 

2. Coğrafi veya yerli domainler:
Bu domainler de uluslar arası domainler gibi aynı uzantılara sahiptir. Aralarında ki farka gelince. Bu domainler de tescil edildikleri ülkenin internet takısı domainin sonuna gelir. Örneğin domaini Türkiye’den almışsanız domainin sonuna Türkiye’nin internetteki uzantısı .tr eklenir. Bu domainlerin tescil işlemlerini Türkiye’de ODTÜ yürütmektedir. Yerli domainlerde ilk başvuran alır kuralı geçerli değildir. Ayrıca ODTÜ kendisine verilen yetkiyle com.tr, k12.tr ve gen.tr uzantılarında domainde tescil etmektedir.


Domain kayıt işlemi nasıl olmaktadır ?
İnternet´te bir adrese ulaşmak istediğimizde o bilgisayar kendisinde önceden tanımlanmış olan domain sorgulama adreslerinden bu domain´e ait bilgileri sorgular ve sonuç olarak bir IP adresi alır.Bu şekilde o adrese ulaşmış olur. İşte kayıt işlemi temel olarak bu sorgulama makinelerine IP karşılığının eklenmesidir. Domain name registry" işlemi tüm dünya üstünde registrar şeklinde adlandırılan firmalar aracılığı ile yapılır.Bu işlem söz konusu domain takılarına sahip olan ülke yada kurumlarca ücretlendirilmektedir. Bu ücretler bu işlemleri sağlayan sistemlerin devamını sağlamaktadır.
 

Domain kayıt işlemi kaç günde tamalanmaktadır ?
Dünyada bulunan ana domain sorgulama makineleri belirli aralıklar ile güncellenmektedir. Kayıt işlemi ardından tüm bu sunucuların dünya çapında güncellenmesi 24-72 saat içinde olmaktadır.
 

Domain kaydı yaptırırsam bir web sitem yada eposta adresimde olacak mı ?
Domain kaydı sadece bu sunucular üzerinde isim ile ilgili hakların belirtilen süre ile satın alınmasıdır.Bu durumda isim´i kullanabilmek için isim karşılığında yazılacak bir IP adresine yani bir sunucu üzerinde sizin istediğiniz hizmetler için hazırlanmış bir alana ( hosting ) ihtiyacınız olacaktır.
 

Domain kaydı yaptırdım ancak şimdilik bir eposta adresine yada bir web sitesine ihtiyacım yok.İsmin başkaları tarafından alınmasını engellemek istiyorum , hosting almam gerekirmi ?
Domain kaydı ile domain olarak aldığınız ismi bşakalarının almasını belirtilen süre içinde sağlamış oldunuz . Eğer eposta yada site ihtiyacınız yok ise hosting almanız gerekli değildir.
 

Domain´ime ait süre dolunca ne olacak ?
Eğer belirtilen süre sonunda domain´e ait yenileme yapmadı iseniz. Bu domain 10 gün içinde kullanılamaz hale gelir . Yaklaşık 45 gün kimse tarafından kayıt edilemez.Daha sonra tekrar isim serbest kalır.

Domain adı kaç karakter uzunluğunda olmalı?
Maksimum 63 karakter uzunluğunda olabilir.

 
BİZ SİZİ ARAYALIM
    Bilgilerinizi gönderdikten sonra, en kısa zamanda sizinle iletişime geçilecektir.